Man uit Knokke in cel voor gifmoord op broer

Redactie KW

Een 35-jarige man uit Knokke-Heist zit in de cel op verdenking van de gifmoord op zijn oudere broer.

Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Raoul S. zou Christian (36) in juni 2015 opzettelijk een overdosis heroïne toegediend hebben. De verdachte ontkent elke betrokkenheid.

Op 17 juni 2015 werd het levenloze lichaam van Christian S. aangetroffen in zijn woning in Knokke-Heist. Een overdosis heroïne bleek de doodsoorzaak van de notoire druggebruiker. Aanvankelijk gingen de speurders dan ook vooral op zoek naar de leverancier van de dodelijke dosis drugs. In dat kader zat een 34-jarige man uit Knokke een tijdje in de cel.

Heroïne via drankje binnen gekregen?

Het onderzoek kreeg echter een heel andere wending. De heroïne werd immers in de maag van het slachtoffer aangetroffen. Sinds die ontdekking wordt de zaak beschouwd als een gifmoord. Wellicht kreeg Christian S. de drugs onbewust via een drankje naar binnen.

Raoul S. belandde door zijn eigen loslippigheid in de cel. De dertiger zou immers aan een vriend verteld hebben dat hij verantwoordelijk was voor de dood van zijn oudere broer. Daardoor werd hij enkele dagen geleden aangehouden door de onderzoeksrechter. Tegenover de speurders ontkent Raoul S. met klem dat hij iets met de zaak te maken heeft. Dinsdag verlengde de Brugse raadkamer zijn aanhouding met een maand.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier