Man uit Knokke blijft gifmoord op broer ontkennen

Redactie KW

Een 35-jarige man uit Knokke-Heist moest dinsdag opnieuw voor de Brugse raadkamer verschijnen voor de gifmoord op zijn oudere broer.

De zaak werd uitgesteld naar komende vrijdag, omdat de verdachte door de vakbondsactie niet aanwezig kon zijn. Raoul S. ontkent dat hij Christian (36) opzettelijk een overdosis heroïne toegediend heeft.

Heroïne in de maag

Op 17 juni 2015 werd het levenloze lichaam van Christian S. aangetroffen in zijn woning in Knokke-Heist. Een overdosis heroïne bleek de doodsoorzaak van de notoire druggebruiker. Aanvankelijk gingen de speurders vooral op zoek naar de leverancier van de dodelijke dosis drugs. In dat kader zat een 34-jarige man uit Knokke een tijdje in de cel.

Het onderzoek kreeg echter snel een heel andere wending. De heroïne werd immers in de maag van het slachtoffer aangetroffen. Sinds die ontdekking wordt de zaak beschouwd als een gifmoord. Wellicht kreeg Christian S. de drugs onbewust via een drankje naar binnen. Zijn broer Raoul en enkele andere kennissen waren op het moment van de feiten aanwezig en werden hierover meermaals verhoord.

Zelf te loslippig

Raoul S. belandde in april uiteindelijk door zijn eigen loslippigheid in de cel. De dertiger zou aan een vriend verteld hebben dat hij verantwoordelijk was voor de dood van zijn oudere broer. Tegenover de speurders blijft Raoul S. met klem ontkennen dat hij iets met de gifmoord te maken heeft.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier