Man uit Ieper sloot eigen echtgenote op in hun woning

Redactie KW

Een man van 36 uit Ieper moest voor de rechter verschijnen omdat hij zijn echtgenote in hun woning opsloot en ze verbood contact te hebben met wie dan ook, ook niet via het internet.

Raouf T. (36) woont in Ieper. Zijn vriendin kwam in 2011 naar België en het koppel trad in het huwelijk. Kort nadien ging het slecht, want zijn echtgenote mocht het huis niet uit en mocht ook met niemand anders contact hebben, ook niet via internet. Herhaaldelijk kwam het ook tot slagen en verwondingen.

De vrouw werd zelfs letterlijk opgesloten in huis en het was pas toen haar man de deur uitging en eens vergat te sluiten dat ze op 22 september 2014 het huis kon verlaten. Zelfs zonder officiële papieren, want ze had schrik dat haar man plots zou opduiken. Op vandaag verblijft de vrouw in het vluchthuis in Leuven.

Miskraam door slagen?

Als burgerlijke partij vordert de vrouw een provisie van 1.000 euro, want het is nog niet duidelijk wat de uiteindelijke gevolgen zullen. Op het ogenblik van de feiten was de vrouw zwanger, maar ze kreeg een miskraam. Er kon niet worden bewezen dat dit kwam door de slagen.

Meester Dimitri Vandenbroucke kreeg van de burgerlijke partij pas de dag dat de zaak werd ingeleid de vordering in handen. Daarom ook vroeg en kreeg hij uitstel. De zaak wordt voortgezet op 26 november.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier