Man uit Ieper en Spaanse kompaan veroordeeld voor drugshandel

Redactie KW

De twee stonden voor de rechter wegens bezit van cannabis en de verkoop van heroïne.

Sandro D. (43) uit Ieper stond samen met Musthapha H.(47) voor de rechter. Die laatste is afkomstig uit Spanje, maar belandde in Ieper. De twee stonden voor de rechter wegens bezit van cannabis en de verkoop van heroïne. Sandro werd vroeger al eens tot 20 maanden cel, waarvan de helft met uitstel veroordeeld voor identieke feiten.

Beide mannen werden aangehouden op 11 mei en zitten nog steeds in de gevangenis. Het openbaar ministerie vorderde voor beiden een effectieve celstraf en dito boete. Meester Kristien Onraet zei dat haar cliënt de tweede beklaagde in huis had genomen, nadat die uit Spanje naar hier gekomen was om er werk te vinden. “Na een paar weken ondervond mijn cliënt echter welk vlees hij in de kuip had en toch kon hij niet laten hand- en spandiensten te verleden. Omwille van het geld, want financieel was het bij mijn cliënt ook niet goed.” De advocaat drong aan op een straf met uitstel en probatievoorwaarden en geen effectieve celstraf. Meer nog, meester Onraet meende dat de eerder opgelopen veroordeling begin 2017 wellicht in aanmerking kwam voor opslorping van de feiten.

Meester Herman Baron pleitte voor Musthapha H. en bekende de ten laste gelegde feiten. “Mijn cliënt wil terug naar Spanje om zich weer bij zijn gezin te voegen, maar hij had niet de nodige centen en verkocht dan heroïne. Maar slechts 50 gr. en niets meer” sprak meester Herman Baron die de opschorting pleitte, of hoogstens een straf met uitstel ‘want mijn cliënt heeft in België een blanco strafblad’.

Sandro kreeg vijf maanden en een boete van 8.000 alle twee effectief. Zijn kompaan Mustapha kreeg vijf maanden cel met uitstel en een boete van 8.0000 euro waarvan slechts 400 euro effectief.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier