Man uit Ichtegem sloot partner op in de slaapkamer en draaide de gaskraan open

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft een man uit Ichtegem onder voorwaarden vrijgelaten in het onderzoek naar de moordpoging op zijn mannelijke partner. De 50-jarige L.C. sloot het 32-jarige slachtoffer op in de slaapkamer en draaide de gaskraan open. Het parket gaat niet in beroep tegen de vrijlating.

De politie moest eerder al tussenbeide komen, maar de problemen binnen het homokoppel bereikten een hoogtepunt in de nacht van 24 op 25 januari. Naar eigen zeggen had L.C. enkele dagen eerder ontdekt dat zijn partner vreemdging. Toen zijn moeder ook nog overleed, had de verdachte zijn emoties niet meer onder controle. De man sloot zijn slapende vriend op in de slaapkamer en draaide de gaskraan open. De verdachte verliet zijn woning, maar kwam vrij snel tot inkeer. Uiteindelijk lichtte hij zijn huisarts in, die op zijn beurt de hulpdiensten verwittigde. Het slachtoffer bleef ongedeerd.

L.C. bekende de feiten en werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Na een maand voorhechtenis bepleitte zijn advocaat Yen Buytaert vrijdagochtend met succes zijn vrijlating. “De raadkamer heeft beslist dat mijn cliënt de gevangenis onder voorwaarden mag verlaten. Hij mag bijvoorbeeld geen contact hebben het met slachtoffer”, aldus meester Buytaert.

Het parket kon de vrijlating nog tegenhouden door beroep aan te tekenen bij de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling, maar heeft besloten om dat niet te doen. Daardoor mag de verdachte vrijdagavond na een maand voorhechtenis de gevangenis verlaten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier