Man uit Houthulst moet naar de cel voor dealen en bezit van drugs

Redactie KW

Twee dertigers uit Poperinge en Houthulst moesten maandag in Ieper voor de rechter verschijnen. De man uit Houthulst stuurde zijn kat.

Frederik S. (35) uit Poperinge verscheen voor de rechter omdat hij weed, cocaïne en heroïne in bezit had en die ook verkocht. Samen met hem moest Wim B. (36) uit Houthulst verschijnen, maar die gaf verstek. Frederik S. werd in 2011 al veroordeeld voor gelijkaardige feiten en de verdediging betwistte de feiten niet. Hij wees er wel op dat zijn cliënt nu heeft gebroken met het milieu en zelf nu helemaal geen drugs meer gebruikt.

“Mijn cliënt heeft zelfs schrik, want hij wordt nog altijd benaderd door bepaalde individuen” aldus meester Jean-Pierre Duyck, die een straf met uitstel en probatievoorwaarden voorstelde. Frederik S. kreeg acht maanden cel met uitstel en een boete van 6.000 euro, waarvan 600 euro effectief. Wim B., de man die verstek gaf, kreeg 18 maanden cel en een boete van 6.000 euro, alle twee effectief. De rechter beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier