Man uit Hooglede krijgt dertig maanden voor diefstal

07/07/17 om 12:45 - Bijgewerkt om 12:44

Kevin D. (33) uit Hooglede verscheen voor de Ieperse rechter omdat hij een aantal diefstallen pleegde, onder meer in Moorslede en Roeselare.

Man uit Hooglede krijgt dertig maanden voor diefstal

Kevin D. is een man met een ellenlang strafblad. Het openbaar ministerie vordert deze keer drie jaar effectieve celstraf. Meester Filip De Reuse gaf de meeste feiten toe, maar pleitte dat de man naar de cel sturen zeker geen goede oplossing zou zijn. "Alleen met een intensieve begeleiding heeft mijn cliënt baat", aldus de verdediging, die er ook op wees dat zijn cliënt zo radeloos was dat hij reeds een zelfmoordpoging ondernam. Die mislukte, maar eerst belde hij naar zijn zus en en zei hij dat hij een stommiteit zou doen waardoor hij opnieuw naar de cel zou kunnen.

De beklaagde trok op 25 januari 2017 naar een nachtwinkel in de buurt en eiste er het geld op. Daarop stapte hij naar buiten tot de intussen gealarmeerde politie aankwam en liet hij zich oppakken. "Dat er diefstallen werden gepleegd klopt, maar dat hij heroïne zou hebben verkocht, ontkent hij. Integendeel, hij nam ze allemaal in één keer tot zich in de hoop er van af te zijn, want mijn cliënt kon het leven niet meer aan", zo besloot meester Filip De Reuse.

De man werd veroordeeld tot 30 maanden cel met uitstel behalve de periode waarin hij in voorhechtenis zat. De man moet zich wel intensief laten behandelen.

(HV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!