Man uit Harelbeke begon te dealen… om boetes te betalen

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft zich dinsdag uitgesproken in een drugsdossier met vier beklaagden.

F.D. (30) uit Harelbeke krijgt 30 maanden celstraf, waarvan 15 effectief. Hij begon opnieuw te dealen om de boete en verbeurdverklaring van een vorige veroordeling te kunnen betalen.

F.D. werd eerder al veroordeeld voor drugsdelicten. Aan die veroordeling was, naast een geldboete, ook een verbeurdverklaring van 80.000 euro gekoppeld. Omdat de dertiger dat financieel niet kon dragen, begon hij opnieuw drugs te verkopen. Daarbij kreeg hij hulp van zijn vriendin I.V. en van zijn kompaan K.P. De drugs werden vanuit Terneuzen meegebracht door een Nederlandse twintiger, al beweert die dat hij niet wist dat het om drugs ging.

F.D. werd in staat van wettelijke herhaling veroordeeld tot 30 maanden, waarvan 15 effectief, en een boete van 12.000 euro, de helft effectief. Er wordt ook 12.000 euro uit zijn vermogen verbeurdverklaard. Zijn vriendin en kompaan kregen respectievelijk 6 en 12 maanden celstraf, volledig met uitstel. De Nederlander krijgt 15 maanden cel, maar het effectieve gedeelte wordt beperkt tot de ondergane voorhechtenis. Indien het openbaar ministerie niet in beroep gaat, komt de jongeman dus binnenkort vrij.

Voor alle vier werd de verzwarende omstandigheid van deelname aan een vereniging niet bewezen verklaard.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier