Man uit Damme die vrouw bedreigde met neppistool, blijft in de cel

Redactie KW

De 35-jarige man uit Damme die eind vorig jaar een vrouw in haar eigen wagen ontvoerde en met een neppistool bedreigde, blijft in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer vanmorgen. Het slachtoffer was een volstrekt vreemde voor hem.

Stijn T. was op zoek naar geld toen hij een jonge vrouw op 26 december vorig jaar in de val lokte. Hij achtervolgde haar met zin wagen toen ze van haar thuis in Brugge naar haar werk in Knokke-Heist reed. Hij had een blauw zwaailicht op zijn wagen gemonteerd en zette dat aan om de vrouw te doen stoppen.

Toen ze dat deed stelde hij zich als politieagent voor en beval hij haar om naar het politiekantoor te rijden. Hij ging zelf achter het stuur zitten en reed naar een verlaten parking verderop. Daar boeide hij het slachtoffer met spanbandjes en zette hij zelfs een nepwapen tegen haar hoofd. De jonge vrouw liet zich niet doen en slaagde er in om los te geraken en weg te vluchten. Enkele weken later kon Stijn T. door de politie gevat worden. Hij wilde de vrouw naar eigen zeggen geld aftroggelen om zijn gokschulden te betalen.

De raadkamer besliste nu om hem een maand langer in de cel te houden. Maar zijn advocaat is van plan om beroep tegen die beslissing aan te vechten. “Hij ziet zijn fout in en zal zich laten begeleiden”, zegt meester Bart Bleyaert. “Hij is ook bereid om het slachtoffer te vergoeden.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier