Man uit Blankenberge krijgt 37 maanden cel voor messteken aan ex-vriendin

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 49-jarige beklaagde veroordeeld tot 37 maanden effectieve celstraf voor het toebrengen van messteken aan zijn ex-vriendin. De Blankenbergenaar pleegde de feiten tijdens een ruzie in het appartement van het slachtoffer in Oostende.

De man trok op 9 juli 2013 naar de flat van zijn ex-vriendin in de Frère-Orbanstraat. Daar gooide hij met een glas naar de vrouw. Hij bracht haar ook messteken toe in de armen. De feiten werden door de rechter geherkwalificeerd van poging tot doodslag naar opzettelijke slagen en verwondingen. De beklaagde bleef ook na de uitspraak zijn onschuld uitschreeuwen en zal waarschijnlijk beroep aantekenen.

Diefstal van een tamme rat

Samen met een 54-jarige man uit Bredene moest de beklaagde zich nog verantwoorden voor andere feiten. Zo deelden ze enkele klappen uit aan de bovenbuur van de man. Daarnaast probeerden ze zijn deur in brand te steken. De Bredenaar kreeg voor zijn aandeel in de feiten een werkstraf van 80 uur opgelegd. Zijn kompaan maakte zich ook nog schuldig aan de diefstal van een tamme rat van diezelfde bovenbuur.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier