Man uit Blankenberge die zijn ex doodstak, moet zich verantwoorden voor moord

Redactie KW

De 47-jarige man uit Blankenberge die in september 2015 zijn ex-partner met enkele messteken om het leven bracht, zal zich in de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor moord. De zaak zal wellicht in september behandeld worden.

Eddy B. verscheen vrijdag een laatste keer voor de Brugse raadkamer. Hij stak in september 2015 zijn ex-partner, de 44-jarige P.V., met enkele messteken dood. De raadkamer besliste om hem naar de correctionele rechtbank door te verwijzen op verdenking van moord. De man zelf ontkent nochtans dat hij haar met voorbedachte rade om het leven bracht.

De feiten vonden plaats op 17 september twee jaar geleden. Het ex-koppel had toen nog eens afgesproken op het appartement van Eddy B. De bedoeling was om een aantal zaken uit te praten. Maar toen zijn ex hem begon uit te lachen met zijn tegenvallende bedprestaties ging het licht bij de veertiger uit. Hij gaf haar enkele messteken en liet haar levenloos achter.

Omdat hij de volgende dag niet op zijn werk verscheen, verwittigde zijn werkgever de politie. Die vonden het lichaam van P.V. in zijn woning aan. Eddy B. zelf was zich ondertussen drie dagen gaan bezatten in het Nederlandse Sluis. Toen hij terug naar huis keerde, werd hij ingerekend en aangehouden.

De man zit sindsdien in de gevangenis. Al is dat voor hem niet de eerste keer. Hij werd eerder namelijk al veroordeeld omdat hij één van zijn vorige ex-partners ook om het leven wou brengen. Hij ging haar te lijf met een dolk, maar kon door politiemensen tegengehouden worden. Een voorgaande die tijdens het proces niet bepaald in de man zijn voordeel zal spelen. Net zoals het verslag van de psychiater. Die stelt namelijk dat het probleem van de Blankenbergenaar niet behandeld kan worden.

Het proces zal wellicht in juli ingeleid worden en in september behandeld worden. De man zal daar vooral de voorbedachtheid betwisten. Volgens de speurders was hij namelijk van plan om haar om te brengen. “Maar dat ontkennen wij wel degelijk”, aldus zijn advocaat Jelle Dejaegher.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier