Man uit Blankenberge blijft in de cel voor moord en oudermoord

09/05/17 om 14:18 - Bijgewerkt om 14:18

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 42-jarige Blankenbergenaar met twee maanden verlengd voor de moorden op zijn moeder Renate Bolte (71) en op Norbert Bocher (49).

Man uit Blankenberge blijft in de cel voor moord en oudermoord

De verdachte beweert dat zijn moeder zelf uit het leven wilde stappen.

Op 7 maart werd Norbert Bocher rond 21.30 uur door een groep mountainbikers zwaargewond aangetroffen langs een jaagpad in Zeebrugge. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van een schotwonde in het hoofd. Rond 5.30 uur woedde een hevige brand in een woning in de Koninginlaan in Blankenberge. In de slaapkamer werd het verkoolde lichaam van Renate Bolte ontdekt.

In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 maart ging Oliver Bolte, de zoon van het slachtoffer van de brand, zich aangegeven bij de politie. De verdachte verklaarde dat hij bij Norbert Bocher Rohypnol had aangekocht omdat zijn moeder uit het leven wilde stappen. Toen dat niet bleek te lukken, stak Bolte zijn moeder met een mes in de nek en in de rug. De wetsdokter kwam echter tot de conclusie dat de vrouw nog leefde toen haar zoon brand stichtte.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!