Man uit Blankenberge blijft in de cel voor moord en oudermoord

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 42-jarige Blankenbergenaar met een maand verlengd voor de moorden op zijn moeder Renate B. (71) en op een kennis Norbert B. (49). De verdachte beweert dat zijn moeder zelf uit het leven wilde stappen.

Op 7 maart werd Norbert B. rond 21.30 uur door een groep mountainbikers zwaargewond aangetroffen langs een jaagpad in Zeebrugge. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van een schotwonde in het hoofd. Rond 5.30 uur woedde een hevige brand in een woning in de Koninginlaan in Blankenberge. In de slaapkamer werd het verkoolde lichaam van Renate B. ontdekt.

Mislukte eutanasie

In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 maart ging Oliver B., de zoon van het slachtoffer van de brand, zich aangegeven bij de politie. De verdachte verklaarde dat hij bij Norbert B. Rohypnol had aangekocht. “De bedoeling was duidelijk om zijn zieke moeder te helpen met euthanasie, daar had ze hem zelf om gevraagd”, aldus zijn advocaat Olivia Delille. Toen dat niet bleek te lukken, stak B. zijn moeder met een mes in de nek en in de rug. Daarna lokte hij de leverancier van de pillen met een smoes naar het jaagpad. Oliver B. was naar eigen zeggen razend omdat de pillen niet werkten.

De verdachte situeert de mislukte euthanasie en de messteken al op maandag. Opvallend genoeg werden in de longen van zijn moeder nog roetdeeltjes aangetroffen. Dat wijst erop dat ze nog leefde op het moment van de brand. Volgens de wetsdokter is de brand dan ook de doodsoorzaak.

(Belga – Foto a-JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier