Man uit Beernem krijgt tien maanden cel voor messteek in de arm

19/06/17 om 16:06 - Bijgewerkt om 16:06

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 52-jarige man uit Beernem tot tien maanden effectieve celstraf veroordeeld voor opzettelijke slagen en verwondingen en bedreigingen. Tijdens een hevige ruzie stak Michel V. zijn partner in de arm. Van poging doodslag was volgens de rechter geen sprake.

Man uit Beernem krijgt tien maanden cel voor messteek in de arm

Op 13 december 2015 kreeg de beklaagde het voor de zoveelste keer aan de stok met zijn partner. Ze zou hem verweten hebben dat hij op café te vaak naar andere vrouwen keek. Haar 18-jarige dochter kwam met een keukenmes tussenbeide. Michel V. kon haar het mes afhandig maken en raakte zijn vriendin in de arm. Na het incident vertrok de beklaagde met de wagen van zijn partner.

Michel V. moest zich verantwoorden voor poging tot doodslag, maar het openbaar ministerie stelde op het proces zelf al voor om de feiten te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen. De verdediging vroeg zelfs om de vrijspraak. Volgens meester Kris Vincke was het absoluut niet bewezen dat zijn cliënt uithaalde met een mes. "Daar is wel geroepen en getierd, maar ook van doodsbedreigingen zie ik trouwens geen bewijs."

De beklaagde heeft al een uitgebreid strafblad en kon geen straf met uitstel meer krijgen. De rechter veroordeelde hem tot tien maanden effectieve celstraf. Aan de burgerlijke partijen moet hij in totaal ruim 4.500 euro betalen.

(belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!