Man uit Beernem krijgt jaar celstraf voor verkrachting dochter en stiefzoon

07/06/16 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:11

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 45-jarige man uit Beernem veroordeeld tot een bijkomende gevangenisstraf van 1 jaar voor verkrachting en aanranding.

Man uit Beernem krijgt jaar celstraf voor verkrachting dochter en stiefzoon

De feiten gebeurden van oktober 1995 tot februari 1998 in Oostkamp. De beklaagde verplichtte zijn dochter onder andere om met zijn geslachtsorgaan te spelen en om samen met hem naar een pornofilm te kijken. Het meisje was bij het begin van de feiten amper 4 jaar oud. De eerste vrouw van de beklaagde betrapte hen eens samen in bed. Alain V. verplichtte in diezelfde periode ook zijn toen 7-jarige stiefzoon om orale seks met hem te hebben.

In juli 2010 deed de dochter van de beklaagde aangifte bij de politie. Haar vader werd echter pas een jaar later voor het eerst verhoord. Daarna duurde het nog eens 9 maanden vooraleer een gerechtelijk onderzoek werd gestart. De rechter oordeelde daarom dat de redelijke termijn overschreden was en hield daarmee rekening bij het bepalen van de strafmaat. In 2010 werd V. bovendien al veroordeeld tot 4 jaar voorwaardelijk voor feiten op zijn stiefdochter uit dezelfde periode. Daarom volstond 1 jaar bijkomende celstraf volgens de rechtbank voor de feiten op zijn dochter en stiefzoon.

Serge V. moest zich ook verantwoorden voor de aanranding van de stiefzoon van zijn broer Alain. De 47-jarige Luikenaar werd hiervoor vrijgesproken.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!