Man troggelde mensen geld af aan station Ieper

26/07/16 om 14:15 - Bijgewerkt om 14:15

Yassin A. (28) uit Zelzate en Samy M. (19) uit Ieper verschenen voor de Ieperse rechter op beschuldiging een aantal mensen te hebben afgeperst.

Man troggelde mensen geld af aan station Ieper

Yassin posteerde zich aan het station van Ieper. Hij bedreigde daar een aantal mensen tot ze geld gaven, weliswaar altijd voor kleine bedragen. De beklaagde beweerde dat hij met zijn ziekteuitkering van 1.200 euro niet rond kwam, vooral door zijn zwaar drankgebruik. Zijn verdediger gaf de feiten toe.

Naast de afpersing bracht hij de man met wie zijn broer heroïne gebruikte slagen toe. In maart sloeg het noodlot toe want er ontstond brand in de woning in Ieper en zowel zijn broer als de man die werd geslagen overleden. De beklaagde zei tijdens de behandeling ten einde raad te zijn en echt hulp nodig te hebben. Ook Samy M., de tweede beklaagde, gaf aan dat de drank oorzaak was van de feiten. Yassin kreeg 12 maanden cel met uitstel en een hele resem probatievoorwaarden. Zijn kompaan Samy M . kreeg een werkstraf van 75 uren.

(HV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!