Man steekt appartement vriendin in brand, uit frustratie voor messteken die hij kreeg

Redactie KW

Edwig D.C. heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een brandstichting in Torhout..

De brand in de Zuidstraat in Torhout ontstond op woensdag 16 april 2014 rond 22.20 uur. Een koppel vijftigers kon door de brandweer uit hun brandend appartement gered worden. Ze liepen wel rookintoxicatie en lichte brandwonden op. De branddeskundige stelde vast dat iemand de vloeistof van een petroleumkacheltje had uitgegoten en in brand gestoken.

Het koppel kwam eerder al in aanraking met het gerecht. Op 9 maart 2013 deelde Patricia D. in Zedelgem zes messteken uit aan haar partner. Voor die feiten werd ze eind januari 2014 veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, waarvan vier jaar voorwaardelijk. D.C. belandde door de steekpartij in een rolstoel.

Beide betrokkenen kampen met een ernstig alcoholprobleem. De verdediging vroeg daarom om een voorwaardelijke straf op te leggen. “Patricia heeft indertijd een kans gekregen, mijn cliënt verdient er ook één”, aldus meester Dennis Van Overstraeten.

Ook in een andere correctionele kamer vroeg meester Van Overstraeten om D.C. voorwaarden op te leggen. Hij moest zich verantwoorden voor twee andere brandstichtingen, onder meer in het revalidatiecentrum waar hij na de steekpartij verbleef. In die zaak velt de rechter een vonnis op 13 april. De zaak over de brandstichting in Torhout wordt op 18 mei voortgezet.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier