Man staat terecht voor poging doodslag op Mongoolse vriendin

Redactie KW

Rony H. sloeg in Middelkerke meerdere keren op het hoofd van de Mongoolse vrouw.


De beklaagde had al een tijdje een knipperlichtrelatie met het slachtoffer. Op 27 mei ging de vrouw door het lint in het appartement van Rony H. Ze gooide onder meer de stereoketen door het raam en graaide een duur horloge mee. Een dag later trok H. samen met een ex-vriendin en een vriend Frederik R. naar het appartement van de ex-vriend van de Mongoolse. De beklaagde gooide zich op zijn ex en deelde meerdere zware vuistslagen uit.

Meester Kris Vincke, raadsman van de Hasselaar, vroeg om de feiten te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen. “Mijn cliënt heeft op geen enkel ogenblik de bedoeling gehad om die vrouw te doden. De verwondingen vielen overigens vrij goed mee.” De advocaat verwees naar de diepe indruk die anderhalve maand voorhechtenis had gemaakt, en vroeg om een straf met uitstel.

Ook Frederik R. (38) moest zich voor zijn aandeel in de feiten voor de strafrechter veranderen. De man staat terecht voor woonstschennis met braak. “Het klopt dat mijn cliënt de deur van het appartement wilde openbeuken, maar dat is hem niet gelukt”, pleitte zijn raadsman Frederick Spaey. De verdediging vroeg om opschorting van straf.

De rechter doet uitspraak op 10 februari.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier