Man staat terecht voor poging doodslag aan Oostendse frituur

Redactie KW

Een 29-jarige Oostendenaar heeft zich dinsdagochtend voor de correctionele rechtbank van Brugge moeten verantwoorden voor poging tot doodslag, poging tot diefstal en bedreiging.

Christoph C. stampte een 55-jarige man bewusteloos aan een frituur in Oostende. Het Openbaar Ministerie vroeg om een strenge bestraffing.

De zware vechtpartij ontstond op zaterdag 28 september rond 19 uur aan frituur ‘t Hazegras. De precieze aanleiding blijft vaag, maar wellicht kon de beklaagde niet verdragen dat het slachtoffer zijn vriendin aansprak. Christoph C. duwde Dirk T. hard tegen de grond en begon hem te stampen. Hij stal ook zijn portefeuille, maar strooide het kleingeld gewoon uit toen de buit vrij gering bleek. Toen het slachtoffer al bewusteloos was, schopte de beklaagde nog eens hard tegen zijn achterhoofd. Hij bedreigde ook nog een verpleger die Dirk T. probeerde te helpen.

“Hij kende zijn eigen kracht niet”

Christoph C. bleef lang de feiten ontkennen, maar gaf uiteindelijk toch toe. Hij houdt wel vol dat hij niet de intentie had om het slachtoffer om het leven te brengen. Volgens zijn advocate kende de beklaagde zijn eigen kracht niet door het gebruik van alcohol en cocaïne. De Oostendenaar werd eerder al tot twee jaar met uitstel veroordeeld voor geweldplegingen. Hij hoopt op een werkstraf.

Het slachtoffer liep als bij wonder slechts een hersenschudding op. De man vroeg een morele schadevergoeding van 1.200 euro.

De rechter doet uitspraak op 10 juni.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier