Man sleurde vriendin bij de haren mee en riskeert 18 maanden effectieve celstraf

Redactie KW

Neel B. (31) heeft zich donderdag voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn partner.


B. zat in 2005 al eens vier maanden in voorhechtenis op verdenking van de moord op zijn dochtertje. Op 30 maart 2005 stierf Elisia, amper zeventien maanden oud, in haar kinderbedje in Kasterlee. Ze was met haar hoofdje tussen de spijlen van het bed geraakt en stikte. Vader Neel lag op dat moment in de zetel te slapen. Hij was verdachte nummer één en zat vier maanden in voorhechtenis. Pas in 2008 stelde de raadkamer van Turnhout de man definitief buiten vervolging.

Depressie

Door de verdenking in het moorddossier belandde Neel B. in een depressie. Tijdens zijn behandeling in het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen leerde hij zijn huidige partner Helen V. kennen. Op 27 oktober en 12 december 2013 stelde B. zich in Middelkerke heel gewelddadig op. Hij sleurde het slachtoffer onder andere bij haar haren over de grond. Het openbaar ministerie vorderde hiervoor een effectieve gevangenisstraf van 18 maanden. Door drie eerdere veroordelingen voor slagen en verwondingen kan de beklaagde immers geen straf met uitstel meer krijgen.

Leen Verstraete, advocaat van de beklaagde, merkte op dat haar cliënt sinds zijn vrijlating in januari strikt zijn voorwaarden naleeft. Het koppel heeft zich ondertussen ook weer verzoend. Meester Verstraete stelde voor om Neel B. een werkstraf op te leggen.

De zaak wordt voortgezet op 18 december.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier