Man riskeert zware celstraf voor brandstichtingen op camping in De Haan

Redactie KW

Een 32-jarige man uit Lokeren heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor drie feiten van brandstichting. Andy V. had het telkens gemunt op stacaravans op een camping in De Haan.

Een man uit Lokeren moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor enkele brandstichtingen op camping Lispanne in De Haan. De procureur eist een strenge effectieve celstraf. Op 26 maart brak rond 18.30 uur brand uit in een caravan op camping Lispanne. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet vermijden dat de caravan volledig in de vlammen opging. Niet veel later werd Andy V. (32) uit Lokeren in de boeien geslagen.

V. verbleef in een caravan vlakbij de uitgebrande caravan en pleegde de feiten onder invloed van alcohol. Onderzoek van zijn strafregister wees uit dat hij in oktober 2014 al eens vijftien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen had voor brandstichting in de woning van zijn oom in Lokeren. Uiteindelijk kon V. ook gelinkt worden aan een brand in september 2013 op dezelfde camping. Toen gingen twee caravans in de vlammen op. Twee slachtoffers stelden zich vandaag burgerlijke partij tegen de brandstichter.

De uitspraak volgt op 13 juli.

(AFr – Foto JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier