Man riskeert vijf jaar cel voor verkoop 18 kilo cannabis in Ardooie

Redactie KW

Een 24-jarige Bruggeling en jonge vrouw uit Kortrijk staan in de Brugse rechtbank terecht voor grootschalige drugshandel. Sven L. bracht tussen april en september 2015 liefst achttien kilogram cannabis aan de man in de omgeving van Ardooie, waar hij toen nog woonde.

Op 23 september 2015 liep de jongeman tegen de lamp toen hij op een parking langs de E17 in Beveren een verbodsbord negeerde. In zijn voertuig trof de politie twee kilo cannabis en 100 gram cocaïne aan. In de handtas van medebeklaagde Anna P. (21) stak ruim 6.000 euro cash geld. De procureur vroeg gisteren in de Brugse rechtbank vijf jaar effectieve celstraf voor L. en een verbeurdverklaring van liefst 153.000 euro.

Eerder veroordeeld tot straf met uitstel

“De beklaagde spot met politie en gerecht”, klonk het. “Tijdens zijn voorhechtenis werd hij liefst twee keer betrapt op cannabisbezit.” Sven L. was lang niet aan zijn proefstuk toe. In juni 2014 gooide hij ter hoogte van een politiecontrole in Antwerpen een grote zak met cannabis door het raam van zijn wagen. Hiervoor kreeg hij twaalf maanden celstraf met uitstel. Zijn advocaat vroeg maandag opnieuw een voorwaardelijke straf.

“Ze doet zich vooral stoer voor.” – advocaat Amélie Van Belleghem

Voor Anna P., die Georgische roots heeft, wordt tien maanden cel gevraagd. “De beklaagde ging om met Syriëstrijders en IS-sympathisanten”, stelde de procureur. P. had destijds een relatie met de broer van Syriëstrijder Olivier Calebout. “Ze was verliefd en wou die jongen op andere gedachten brengen. Ze doet zich stoer voor maar met terrorisme heeft zij helemaal niets te maken. Dit is een katholiek meisje, die nu samen is met een goeie jongen”, aldus advocate Amélie Van Belleghem.

Vonnis op 3 april.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier