Man riskeert vier jaar cel voor verkrachting in ziekenhuis Oostende

Redactie KW

Een man riskeert in de Brugse rechtbank vier jaar effectieve celstraf voor verkrachting van zijn ex in het AZ Damiaan in Oostende. Ook in het Maria-Hendrikapark misbruikte hij een ex-partner.

Op 11 januari 2015 trok Ahmed Z., een Marokkaan die illegaal in het land verblijft, naar het ziekenhuis AZ Damiaan in Oostende. In de gemeenschappelijke ruimte zocht hij zijn ex-vrouw op omdat hij in haar woning wilde overnachten. Omdat ze schrik had dat Ahmed Z. oneerbare bedoelingen had keerde de vrouw, B.A. (45), terug naar haar kamer. Maar Ahmed Z. ging haar achterna en sleurde haar mee in het sanitair gedeelte van haar kamer. Daar zou hij zich aan haar vergrepen hebben.

“Het was niet de eerste keer dat de beklaagde geweld gebruikte tegen mijn cliënte“, stelde advocaat Samuel Debruyne. “Ze heeft in het verleden ook al klachten ingediend.” Debruyne vroeg dinsdag een schadevergoeding van 7.500 euro voor zijn cliënte.

Een paar dagen na de feiten in het ziekenhuis verkrachtte Ahmed Z. nog een tweede vrouw, eveneens een ex-vriendin van hem. Deze keer sloeg hij toe in het Maria-Hendrikapark in Oostende. Na de tweede verkrachting vluchtte de dertiger naar zijn broer in Duitsland. Maar vier maanden later kon hij in Wallonië geklist worden. Sindsdien zit de man in de gevangenis. “Op zijn gsm troffen de speurders bovendien kinderpornografische beelden aan. De filmpjes wezen uit dat de beklaagde fantaseerde over seks in een park”, stelde de procureur, die vier jaar effectieve celstraf eiste. Ahmed Z. liep eerder al twee veroordelingen op voor diefstal met geweld. Volgens zijn advocaat Mathieu Langerock was er geen sprake van verkrachting en waren de seksuele contacten met wederzijdse instemming. “Mijn cliënt verdient dat ook de vrijspraak”, stelde Langerock.

De uitspraak volgt op 15 maart.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier