Man riskeert twee jaar cel voor steekpartij in Dentergem

Redactie KW

Een twintiger moest zich maandag op de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor poging doodslag op de oom van zijn kind. Hij beweert dat hij uit zelfverdediging handelde.

Op 26 juni 2012 stak de beklaagde met een mes zijn ex-schoonbroer neer in Dentergem. Zij kwamen het kind ophalen dat de man samen met zijn ex heeft. Hij weigerde haar eerder het kind te komen ophalen. Daarop stuurde zij haar broer en vader naar het huis van beklaagde.

Seksueel misbruik?

Hij verdacht de nieuwe partner van zijn ex-vrouw van seksueel misbruik van het kind. De man diende een klacht in in Brugge voor de vermeende zedenfeiten, maar tot op heden zijn geen bewijzen gevonden. Dat vermeend misbruik was de reden waarom hij het kind weigerde aan de moeder te geven.

Toen de oom en opa van het kind aan de deur van beklaagde stonden, liep het mis. Het kwam tot een handgemeen. Daarop verstopte de man zijn zoontje in de woning. Hij kwam terug met een keukenmes van ruim 30 centimeter. “Mijn cliënt werd op de schouder getikt”, aldus de burgerlijke partij. “Daarop draaide hij zich om en kreeg het mes in zijn buik.” De burgerlijke partij vraagt een schadevergoeding van 6.500 euro.

De beklaagde zelf beweert dat hij hen enkel wilde wegjagen. “Maar het slachtoffer kwam op mijn cliënt af en wilde een vuistslag uitdelen”, aldus de verdediging. “Het was niet de bedoeling om met het mes te steken”, zei advocate Iris Santens. Het openbaar ministerie vordert twee jaar celstraf voor de poging doodslag.

Vonnis op 7 juni.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier