Man riskeert jaar cel voor ritje met gestolen ambulance

Redactie KW

Een 27-jarige man uit Wenduine heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een joyride met een ambulance. D.E. stal de ambulance en maakte tijdens zijn ritje verschillende verkeersovertredingen. Het OM vorderde één jaar gevangenisstraf.

Op 16 maart 2014 was de brandweer van Blankenberge om 8.50 uur voor een medische tussenkomst in de Sergeant De Bruynestraat. Terwijl de ambulanciers zich in de woning over de patiënt ontfermden, ging een dief aan de haal met de ambulance. De beklaagde reed met blauwe zwaailichten door de straten van Blankenberge. De Wenduinenaar lapte heel wat verkeersregels aan zijn laars en beschadigde met de ambulance enkele paaltjes. Na ongeveer een kilometer kon een andere ambulance de man staande houden in de Jules Soetestraat. De verdachte legde een positieve ademtest af.

Het openbaar ministerie vorderde een effectieve gevangenisstraf van één jaar en een geldboete van 3.600 euro, waarvan 1.200 euro met uitstel. Voor de reeks verkeersinbreuken vroeg het parket bovendien een rijverbod van in totaal vijf maanden.

De verdediging benadrukte dat D.E. veel spijt heeft van zijn impulsieve daad. “Hij heeft die dag de onnozelaar uitgehangen, dat is duidelijk. Mijn cliënt wilde joyriden, maar had niet de bedoeling om de ambulance te stelen”, aldus meester Kris Vincke. De verdediging stelde een werkstraf voor.

De rechter doet uitspraak op 21 december.

(BELGA)