Man riskeert 5 jaar effectief voor gewelddadige diefstal bij 90-jarige vrouw

"Wonder boven wonder heeft het slachtoffer het overleefd. Het scheelde geen haar of we hadden een roofmoorddossier", klonk het. © GF
Redactie KW

Een man die in januari 2013 een oude vrouw ernstig verwondde en haar woning binnendrong, moest zich maandag op de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor die feiten.

S.M. (46) zit momenteel een celstraf van vijf jaar uit voor andere diefstallen bij oudere mensen. Op 20 januari 2013 belde S.M. aan bij een appartementenblok met serviceflats in de Langemeersstraat in Kortrijk. Een 90-jarige vrouw liet hem binnen. Hij vroeg of ze klusjes had die hij kon opknappen. Zij bedankte vriendelijk. Toen ze zich omdraaide, nam de beklaagde en kandelaar waarmee hij haar zwaar toetakelde.

“Wonder boven wonder heeft het slachtoffer het overleefd. Het scheelde geen haar of we hadden een roofmoorddossier. En dat voor 300 euro die hij wist te stelen”, zei de procureur. Het openbaar ministerie vorderde vijf jaar effectief. S.M. zit momenteel in de cel voor gelijkaardige diefstallen op oudere slachtoffers.

Voor het slachtoffer wordt een provisionele schadevergoeding van 2.500 euro en de aanstelling van een arts gevraagd. De zoon en dochter van het slachtoffer vragen 3.000 euro schadevergoeding. “Mama is nooit meer hetzelfde geweest. Ze woonde zelfstandig en kon haar plan trekken. Na de feiten is ze in het rusthuis terechtgekomen”, vertelde haar zoon.

S.M. was zelf niet aanwezig op de zitting. “Mogelijks een probleem met het vervoer vanuit de gevangenis in Beveren”, zei zijn advocate. “Cliënt had mij nadrukkelijk gezegd dat hij aanwezig zou zijn.” Omdat de feiten van dit dossier de eerste in rij zijn, pleitte ze opslorping met de eerdere straf.

De zaak gaat in voortzetting op 12 april om het eerder vonnis voor te leggen en S.M. toe te laten alsnog persoonlijk aanwezig te zijn.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier