Man riskeert 30 maanden cel voor brandstichting

Redactie KW

Een veertiger heeft zich maandag op de correctionele rechtbank van Kortrijk moeten verantwoorden voor brandstichting in een huurwoning. Hij was eerder die dag uit het huis gezet, omdat hij de huur al drie maand niet betaald had.

Op 10 juni 2015 werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand in Kortrijk. De branddeskundige stelde vast dat het om brandstichting ging. De nutsvoorzieningen waren namelijk afgesloten. Er werd een schoenspoor gevonden dat overeen kwam met de schoen van D.V. (48). Hij had een aantal maanden in het huis gewoond, maar was uitgezet omdat hij al drie maanden geen huur meer betaalde.

De eigenares van het pand stelt zich burgerlijke partij. Zij vraagt een schadevergoeding voor de misgelopen huur en de franchise van de verzekering. De openbare aanklager baseert zich op verklaringen van buren en de branddeskundige, alsook het gevonden schoenspoor, om de feiten bewezen te achten. Hij vordert 30 maanden effectief. De verdediging vraagt de vrijspraak en stelt dat de huur wel betaald was, maar misschien niet altijd perfect op tijd.

Vonnis op 1 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier