Man riskeert 15 maanden cel voor vechtpartij aan dancing in Ingelmunster

© iStock
Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk moest een man zich maandag verantwoorden voor een vechtpartij in Ingelmunster. Het openbaar ministerie spreekt van zinloos geweld en vraagt 15 maanden met uitstel.

In de zomer 2015 bevindt de beklaagde zich rond een uur of 6 op de parking van de Club Verso, een bekende dancing in Ingelmunster die vorig jaar de deuren sloot. Wanneer enkele feestvierders de club verlaten, ontstaat er discussie en al snel worden klappen uitgedeeld. Wat later voegen nog andere clubgangers zich bij de beklaagde en er ontstaat een groot gevecht. Eén van de jongeren krijgt een rake klap. In het ziekenhuis worden een schedelfractuur en een hersenbloeding vastgesteld.

Racistische motieven

Volgens de beklaagde ging het om uitlokking. Het groepje dronken jongeren zou racistische opmerkingen gemaakt hebben en zou als eerste fysiek geweld gebruikt hebben. Volgens de advocaat van de verdediging waren er destijds camerabeelden die het verhaal van zijn cliënt zouden bevestigen, maar de agenten hebben deze nooit willen bekijken.

De raadsman suggereerde in zijn pleidooi dat ook hier racistische motieven zouden meegespeeld hebben, de beklaagde is van Marokkaanse origine. Het vonnis volgt op 25 juni.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier