Man riskeert 13 jaar cel voor verkrachting van 14-jarig meisje uit Torhout

Redactie KW

In de Brugse rechtbank heeft het openbaar ministerie 13 jaar cel gevorderd voor een man die ervan verdacht wordt een 14-jarig meisje uit Torhout brutaal te hebben verkracht.

De feiten dateren van afgelopen winter. Het meisje liep op dat moment school in Brugge en nam elke avond de trein terug naar Torhout, waar ze vervolgens de bus nam naar huis.

Achtervolgd in stationsbuurt

K.S., een 28-jarige Pakistaan die in een Brugs opvanghuis verbleef en familie heeft in Torhout, kreeg het meisje op de trein in het vizier. Omdat een eerdere toenadering mislukte, besloot de illegaal op 9 januari het meisje naar huis te achtervolgen. Tijdens de wandeling tussen de bushalte en haar woning sloeg hij toe. Hij sleurde het meisje met geweld in de tuin van haar buren en daar vergreep hij zich aan haar.

Het meisje legde klacht neer bij de politie maar het duurde nog drie maanden vooraleer K.S. gevat kon worden. Hij viel uiteindelijk door de mand dankzij beelden van de camera’s aan het Torhoutse station en DNA-sporen op de plaats van de feiten. “Deze brutale feiten zijn bijzonder traumatisch voor het slachtoffer en zolang de dader vrij rondliep leefde zij in angst,” zegt advocaat Johan Windels. “Het is dan ook belangrijk dat de beklaagde een zware straf krijgt, zodat zij en haar familie aan het verwerkingsproces kunnen beginnen. Zij kampen met een groot onveiligheidsgevoel en overwegen zelfs te verhuizen. Het meisje gaat ook niet langer in Brugge naar school.”

Chemische castratie aangewezen

Volgens specialisten vormt de Pakistaan, die met een zwaar alcoholprobleem kampt, een gevaar voor de maatschappij en is zelfs chemische castratie aangewezen. Maar zover wou de procureur het niet drijven tijdens de pleidooien in de Brugse rechtbank. De beklaagde zelf is de feiten altijd blijven ontkennen, maar op de zitting gaf hij toch toe dat hij seks had met het meisje. “Maar dan wel met haar toestemming,” probeerde hij.

Naast de feiten ten aanzien van het Torhoutse meisje staat K.S. ook terecht voor de verkrachting van een meerderjarig meisje uit Roeselare. Zijn advocaat vroeg om zijn celstraf te beperken tot drie jaar. Het vonnis volgt op 22 september.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier