Man rijdt dieven die toesloegen in de Westhoek klem na achtervolging

Dinsdagochtend verdwenen voor de deur van de winkel van Kim Jacob in Loker verschillende objecten. © GF
Redactie KW

Dankzij het eigen speurwerk van Kim Jacob van JK Beautyexpert en haar echtgenoot uit Loker kon het koppel geklist worden dat dinsdag met decoratiemateriaal aan de haal ging.

Dinsdagochtend verdwenen voor de deur van de winkel van Kim Jacob in de Dikkebusstraat in Loker twee potten met olijfboompjes, twee rieten kandelaars en een bord met ‘We’re closed, we’re open’.

Nazicht van de bewakingsbeelden aan de gevel van haar winkel maakte duidelijk dat een vrouw om 5.45 uur met een zwarte Peugeot 307 arriveerde en tot drie keer toe het trottoir van de winkel opliep om te stelen.

Een nummerplaat kon niet duidelijk gezien worden, waardoor de politie niet meteen een concreet spoor had. “Maar ons was de groene schijn van de lichten van de wagen opgevallen“, vertelt Kim.

“Mijn echtgenoot Bert kwam dan ook op het idee om woensdagochtend vroeg op te staan en in de buurt rond te toeren om te zien of zo’n wagen met zulke lichten niet opnieuw passeerde. We vermoedden immers dat het Fransen waren die na hun nachtshift passeerden en van de gelegenheid gebruikmaakten om bij handelaars in Dranouter, Dikkebus, Loker en De Klijte decoratie te stelen.”

Achtervolging ingezet

Dat bleek te kloppen, want lang hoefde Bert Desmedt niet te wachten vooraleer hij het verdachte voertuig in het vizier kreeg. Hij maakte rechtsomkeer, startte de achtervolging, kon de zwarte Peugeot 307 nog voor de Franse grens klemrijden en de politie verwittigen. In de wagen lagen opnieuw gestolen spullen. Het koppel kon opgepakt worden.

(LSi)

Daders mogen beschikken

“Het parket bevestigt dat er twee mensen zijn opgepakt in de zaak van de decoratiediefstal in Loker. Het gaat om een man en een vrouw uit Noord-Frankrijk, allebei meerderjarig. Ze hebben bekentenissen afgelegd en mochten daarna beschikken. Een deel van de buit – bloempotten – werd in hun bestelwagen gevonden. De politie onderzoekt nu of er een link is met andere gestolen voorwerpen in de regio. Het onderzoek loopt nog”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier