Man probeert ex-vriendin te versmachten met kussen

Stefan Vankerkhoven

De feiten gebeurden in de echtelijke woning in Loppem. Vrijdag verschijnt de man voor de raadkamer.

Afgelopen zondag ontstond er een echtelijke ruzie tussen Jürgen en Joyce. Die liep uit op geweld : Jürgen probeerde om 4 uur ‘s nachts zijn ex-vriendin te doden, door haar tijdens haar slaap met een kussen te versmachten. Hun 10-jarig zoontje zag wat er aan de hand was en verwittigde op eigen houtje de hulpdiensten. Op die manier kon voorkomen worden dat het slachtoffer stikte.

Toen de politie de dader arresteerde, ontkende hij dat hij geprobeerd had zijn vrouw te doden. Het parket haalde er een wetsdokter bij om na te gaan of het slachtoffer sporen van geweld vertoonde. Op basis van de bevindingen van de arts en de getuigenis van het slachtoffer hield de onderzoeksrechter op vraag van het parket de dader aan. Jürgen D. laat zich verdedigen door mr. Mieke Byttebier.

De vrouw reageerde intussen na het voorval. “Mijn zoontje heeft mijn leven gered. Zonder hem was ik er niet meer geweest. Hij is mijn grote, kleine held. Ik kan het niet genoeg benadrukken. Ik dacht eerst aan een homejacking”, zegt ze. “Maar toen ik de moedervlekken op zijn rug voelde, wist ik dat het de vader van mijn twee zoontjes was.”

(SVK/ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier