Man opgepakt nadat hij kassiersters van groentenwinkel vuistslagen gaf

© JRO
Redactie KW

In Oostende werd deze morgen een 44-jarige man opgepakt door de politie. De man had het bont gemaakt bij Primeurs Achiel in de Nieuwstraat.

“Kort na de middag kwam een man binnen in onze winkel”, vertellen uitbaters Dirk Luypaert en Claudine Michel. “De man liep de hele winkel door recht naar de kassa. Opeens haalde hij met enkele vuistslagen uit naar onze kassierster. Toen de tweede kassierster recht stond, deelde ook zij in de klappen. Daarna nam hij enkele pakken sigaretten uit het rek en nam hij de benen. Mijn zoon kon de man staande houden en vasthouden tot de politie ter plaatse was.”

“Wat de man bezielde, daar hebben wij het raden naar. We weten alleen dat onze beide kassiersters werkonbekwaam zijn. Mijn zoon hield er enkele gekneusde ribben aan over. We kennen de man nochtans, hij komt hier geregeld over de vloer en hij woont om de hoek.” De man werd ter beschikking gesteld van het parket. Primeurs Achiel in het centrum van Oostende bestaat al sinds 1929. In 2000 nam Dirk de winkel over van Achiel, die de winkel in de jaren 60 had overgenomen van zijn vader. Primeurs Achiel is daarmee een van de langst bestaande winkels in Oostende.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier