Man ontkent verantwoordelijkheid bommelding vredegerecht Roeselare

Redactie KW

De veertiger die eind vorig jaar twaalf maanden effectief kreeg voor een valse bommelding in Roeselare, tekent verzet aan tegen die straf. “Ik heb hier niets mee te maken”, beweert de man.

Op 8 januari 2016 liep er een bommelding binnen bij de belastingdienst van Financiën in Roeselare. In de gebouwen aan de Ronde Kom huist ook het vredegerecht. Een honderdtal mensen werd preventief geëvacueerd. Het bleek om een valse melding te gaan. Telefonie-onderzoek leidde de speurders naar een 41-jarige man uit Roeselare.

In november werd hij veroordeeld tot een effectieve celstraf. Tijdens zijn proces kwam de man niet opdagen. Volgens het Openbaar Ministerie verkoos hij om in de gevangenis te blijven, waar zijn vrouw en kind op bezoek konden komen. De veertiger tekende verzet aan. Volgens hem klopt die bewering niet, net zoals het onderzoek dat naar hem leidde.

Meerdere valse verklaringen

“Ik wilde wel komen. Er zijn meerdere valse verklaringen tegen mijn persoon afgelegd”, aldus de beklaagde. “Ook het feit dat mijn stem herkend is, betekent niets. Ik ken iemand die exact hetzelfde klinkt. De telefoonkaart werd gekocht in de Carrefour in Rumbeke, waar iedereen mij kent. Bovendien had ik diverse gsm’s waarmee ik kon gebeld hebben. Het houdt geen steek.”

De man vraagt de vrijspraak. Volgende week moet hij nog enkele stukken neerleggen. Dan wordt ook de datum van het vonnis bepaald.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier