Man met levenslang rijverbod blijft in de cel voor ongeval met vluchtmisdrijf

Redactie KW

Yves B. werd al in 2005 veroordeeld tot een levenslang rijverbod, maar bleef de veroordelingen opstapelen.


De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 35-jarige man uit Aartrijke met een maand verlengd voor een ongeval met vluchtmisdrijf in Zedelgem. Yves B. werd al in 2005 veroordeeld tot een levenslang rijverbod. Ondanks dat levenslang rijverbod ging B. donderdag in Zedelgem toch weer de baan op. Daarbij reed hij een man aan die op dat moment net in zijn voertuig wilde stappen. Het slachtoffer raakte hierdoor zwaargewond, maar verkeerde nooit in levensgevaar. Hij zal wel twee maanden werkonbekwaam zijn.

Nummerplaat genoteerd

De man had de nummerplaat van zijn aanrijder genoteerd, waardoor de verdachte snel kon ingerekend worden. Hij bleek al heel wat veroordelingen opgelopen te hebben voor verkeersinbreuken, wat hem onder andere al eens op een gevangenisstraf van anderhalf jaar kwam te staan.

Yves B. kampt met een hardnekkig alcoholprobleem. Ook op de dag van de feiten had hij naar eigen zeggen stevig gedronken. “Die man is geen crimineel, maar een patiënt”, zegt zijn advocaat Mathieu Langerock. “We moeten nu op zoek gaan naar een instelling waar hij residentieel kan opgenomen worden voor zijn probleem.” Over het nieuwe ongeval verklaarde de man uit Aartrijke dat hij wel had gevoeld dat hij iets had geraakt. Hij zou echter niet beseft hebben dat hij een persoon had aangereden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier