Man liet verloofde zwaar toegetakeld achter in Pittemse gracht

Redactie KW

Een jongeman uit Torhout staat in de Brugse rechtbank terecht voor zware agressie tegen zijn voormalige vriendin. “Ik wou haar enkele bedaren omdat ze hysterisch was”, beweert hij.

In de nacht van 30 juni op 1 juli vorig jaar kregen Torhoutenaar V.S. (21) en zijn toenmalige vriendin, een meisje uit Oostkamp, zwaar ruzie in Oostrozebeke, waar V.S. toen nog woonde. De twee waren op dat moment tien maanden samen en al zes maanden verloofd. De ruzie ontspoorde en het meisje wou daarom naar haar ouders in Tielt.

V.S voerde haar met zijn wagen, maar ter hoogte van de Vijfstraat in Pittem ontplofte de situatie. “De beklaagde sleurde mijn cliënte met geweld uit de wagen en takelde haar zwaar toe”, stelt Kristof De Baecke, de advocaat van het meisje. “Volledig bont en blauw geslagen liet hij haar tijdens die regenachtige nacht voor dood achter in een gracht. Toen ze weer bijkwam heeft ze zelf de politie moeten verwittigen. Ze is nog steeds doodsbang van hem.”

Het openbaar ministerie bestempelt het geweld als buitensporig en laakt de minimaliserende houding van V.S., die beweert dat hij het meisje enkel wou kalmeren. “Ze hadden ruzie over het feit dat hij op weekend wou met zijn vrienden”, zegt advocaat Koen Blomme. “Zij werd compleet hysterisch en dat was lang niet de eerste keer. Ze trok aan de handrem en zette de radio keihard, terwijl zij wist dat mijn cliënt niet tegen lawaai kan door een aandoening aan zijn oren. Daarom stopte hij en probeerde hij haar uit zijn wagen te zetten. Ze stampte vervolgens een spiegel af en verbrijzelde de voorruit. Zij bleef hem maar aanvallen waarop mijn cliënt zich verweerde. Of zijn reactie al dan niet buitensporig was laat ik aan het oordeel van de rechtbank over. Een geweldenaar is hij alvast niet. Dat kan zijn huidige vriendin bevestigen.”

Vonnis op 27 maart.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier