Man lichtgewond na knal tegen verlichtingspaal in Jabbeke

16/07/17 om 12:56 - Bijgewerkt om 13:05

Er werden dit weekend verschillende feiten genoteerd. Rijden onder invloed en inbraak in woningen kwamen veelvuldig voor.

Man lichtgewond na knal tegen verlichtingspaal in Jabbeke

Als bij wonder werd de bestuurder slechts licht gewond © MM

Een 50-jarige man uit Oostende is deze ochtend lichtgewond geraakt bij een spectaculair ongeval langs de Gistelsteenweg in Jabbeke. J.B. reed met zijn personenwagen in de richting van Jabbeke toen het even na 11 uur fout liep. Ter hoogte van het rondpunt aan de op- en afrit van de E40 verloor hij plots de controle over zijn stuur. De vijftiger slingerde over de weg en ramde daarbij een verlichtingspaal. Uiteindelijk kwam de wagen op zijn zijkant terecht in de grasberm. De brandweer kwam ter plaatse en hielp het slachtoffer uit zijn gehavend voertuig. De man liep als bij wonder slechts lichte verwondingen op. Zijn wagen moest getakeld worden. Infrax werd opgeroepen om de verlichtingspaal te herstellen. Door het ongeval was er korte tijd hinder voor het verkeer.

In Torhout vielen er twee verkeersongevallen te noteren op zaterdag. In de voormiddag rond half tien werd A.B. uit Torhout plots onwel en week af van zijn rijvak. Hij reed in op een lichte vrachtwagen bestuurd door F.M. uit Ichtegem. Beide chauffeurs werden lichtgewond overgebracht naar het Sint-Rembertziekenhuis. Het tweede ongeval deed zich voor in de Bollestraat. B.A. uit Lichtervelde verloor de controle over zijn stuur en raakte een verlichtingspaal. De bestuurder was niet gewond maar legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Ichtegem werd op zaterdagmorgen opgeschrikt door een poging van diefstal met braak in de Zuidstraat. Dieven probeerden de achterdeur te forceren maar dit mislukte. Ze hebben de winkel niet betreden en er werd niets gestolen. Enkele minuten later was er melding van brand in de Zuster Clarastraat. De brandweer kwam ter plaatse maar kon niet onmiddellijk een oorzaak bepalen. Het parket werd verwittigd en een branddeskundige werd aangesteld.

In Oudenburg slaagden onbekenden wel in hun opzet om in te breken in een woning. In de Westkerkstraat werd de achterdeur geforceerd en werd de woning volledig doorzocht. De buit bestaat voornamelijk uit juwelen. Een onderzoek werd opgestart.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!