Man krijgt jaar cel voor diefstallen en smaad aan politie

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 34-jarige Marokkaan bij verstek tot een jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor enkele diefstallen en smaad aan de politie. Omar B. dreigde de agenten te verkrachten en te vermoorden.

Op 6 mei 2016 ging de verdachte bij een gauwdiefstal aan de haal met een iPhone. Een tweetal weken later stal B. ook nog de sleutel van een woning en een paar schoenen van het merk Vans. Alle feiten speelden zich af in Oostende. Tussendoor had hij zich bij een arrestatie door de Oostendse politie schuldig gemaakt aan weerspannigheid en smaad. Op 11 mei 2016 bleef hij twee politiemensen voortdurend uitschelden. “Jullie zijn homo’s. Ik ben Marokkaan en ik haat homo’s”, schreeuwde hij onder andere. De beklaagde dreigde de agenten ook te verkrachten en te vermoorden. “En als ik je moeder vind, ga ik haar neuken.”

Omar B. werd in het verleden al veroordeeld, maar kreeg in 2012 eerherstel. Sindsdien liep hij in het buitenland nog nieuwe veroordelingen op. De beklaagde stuurde zijn kat naar het proces. De rechter veroordeelde hem uiteindelijk tot een effectieve celstraf van een jaar en een geldboete van 300 euro. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier