Man komt na behandeling voor alcoholprobleem vrij onder voorwaarden na steekincident met broer

Redactie KW

Martin B. (48) heeft donderdag vier maanden met uitstel gekregen voor de correctionele rechtbank van Ieper.

Hij had tijdens een ruzie zijn broer gestoken met een aardappelmesje. Het openbaar ministerie had een effectieve straf gevorderd, omdat er al eerder problemen waren.

De twee broers zouden vaker ruzie hebben gehad, maar afgelopen zomer liep een discussie uit de hand. Ze hadden allebei flink gedronken, waardoor de situatie escaleerde. Nadat hij een vuistslag kreeg, nam Martin B. een mes uit de keuken en stak hij zijn broer. Het slachtoffer liep wonden op aan zijn hoofd en arm. Martin B. stond terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Het openbaar ministerie vroeg een effectieve straf.

Martin B. kampte jaren met een alcoholprobleem. Toen hij vorige maand voor de rechter verscheen, was hij een ander mens. Hij had er net drie maanden residentiële opname opzitten, om van zijn alcoholmisbruik af te raken. “Ik zie hier een volledig ander persoon staan dan in het verleden”, zei de rechter toen. De correctionele rechtbank is mild geweest en ingegaan op de vraag van de verdediging voor een straf met uitstel. Martin B. krijgt vier maanden met uitstel, gekoppeld aan probatievoorwaarden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier