Man in de cel voor brutale overval op bejaarde vrouw in Oostende

Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. © DJ
Redactie KW

Een 31-jarige Oostendenaar zit in de cel op verdenking van een gewelddadige overval op een 78-jarige vrouw. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De raadkamer heeft zijn aanhouding met een maand verlengd. Kim J. werd al meermaals veroordeeld voor overvallen.

Op 24 juni werd de bejaarde vrouw rond 17.30 uur door een taxi naar haar appartement aan de Albert I-promenade gebracht. De taxichauffeur hielp haar uit de wagen, waarna de vrouw alleen het gebouw binnenging. In de inkom werd ze aangesproken door een man die om geld vroeg. De vrouw ging daar niet op in en opende snel de deur van de gemeenschappelijke hal van het appartementsgebouw.

De verdachte glipte echter mee naar binnen en overviel het slachtoffer. De vrouw kreeg op haar hoofd zware klappen met een honkbalknuppel. Ze werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De dader ging aan de haal met de grote bruine handtas van de vrouw.

Hele reeks diefstallen, inbraak en overval

Kim J. werd donderdag ingerekend door de politie. De Oostendenaar ontkent de feiten, maar werd toch aangehouden door de onderzoeksrechter. Het is niet de eerste keer dat J. in aanraking komt met het gerecht. Zo werd hij in januari 2016 al voor een hele reeks diefstallen en een inbraak veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Na zijn vrijlating bleef de Oostendenaar kampen met zijn verslaving aan amfetamines en heroïne.

Op 26 juni 2017 pleegde hij met een vouwmes een overval op een apotheek. Naar eigen zeggen had J. dringend hulp nodig en pleegde hij de nieuwe feiten om terug naar de gevangenis te kunnen. De rechtbank veroordeelde hem in december 2017 opnieuw tot twee jaar effectieve celstraf.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier