Man hielp vrouw bij rookstop door haar te boeien en cd’s in haar mond te duwen

Redactie KW

Een dertiger van Afrikaanse afkomst moest zich dinsdag op de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor mensonterende behandelingen.

Hij hield zijn partner dagenlang in handboeien en duwde cd’s van Madonna in haar mond. “Ik wilde haar helpen bij het stoppen met roken”, motiveerde hij zijn daden.

Het slachtoffer ging aangifte doen bij politiezone Grensleie, terwijl ze nog handboeien om had. Agenten gingen naar de woning van beklaagde, waar ze hem konden arresteren. “Hij ontkende dat hij het slachtoffer mensonterend behandelde. Hij stelde zich erg arrogant op, een houding die hij ook bij latere verhoren aanhield. Het slachtoffer was duidelijk zwak, labiel en beïnvloedbaar. De deskundige stelde dat dit ook voor niet-medici duidelijk was. Beklaagde zelf is volgens het deskundigenverslag een gevaar voor de maatschappij”, zei de openbare aanklager, die een celstraf van twee jaar vraagt, waarvan een deel gekoppeld aan voorwaarden.

“Mijn cliënt gelooft nog steeds dat hij juist heeft gehandeld”, stelde zijn advocaat. “Hij dacht dat hij haar zo hielp. Ook mevrouw valt trouwens niet te onderschatten. Zij ontkende dat ze bedrog gepleegd had, omdat ze ‘maar één keer aan de penis van een ander gezogen had'”, zo klonk het plastisch.

De man wordt ook vervolgd voor verkrachting, maar dat ontkent hij met klem. In deze zaak doet de strafrechter uitspraak op 7 juni.

Er is nog een dossier hangend, waarbij de beklaagde een flessenhals in het strot van het slachtoffer geduwd heeft.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier