Man hervalt in druggebruik na vermeden gezinsdrama in Roeselare

De rechter spreekt het vonnis dinsdag uit. © JPT
Redactie KW

Andy D.B. (38) moest zich maandag voor de Kortrijkse strafrechter verantwoorden voor druggebruik.

Nadat hij vrijgelaten werd na een vermeden gezinsdrama, keerde hij alleen terug naar de gezinswoning. Hij herviel er in zijn drugsverslaving.

Op 27 juli 2015 voerden agenten een huiszoeking uit bij D.B. in het kader van een drugsonderzoek. Ze hadden vernomen dat hij drugs gekocht had. Bij hem thuis vonden ze wat cannabis, 6 gram speed en psychotrope paddenstoelen. De dertiger bekende dat hij in het weekend drugs gebruikte. Er werd hem een minnelijke schikking aangeboden, maar die betaalde hij niet.

Opzettelijke brandstichting

In zijn jeugd gebruikte D.B. drugs. Na zijn voorhechtenis voor moordpoging op zijn dochter en op zijn echtgenote en voor opzettelijke brandstichting herviel hij in die verslaving. In de nacht van 8 op 9 april 2014 werd een gezinsdrama in Roeselare nipt vermeden. Andy D.B. en Cindy M. beslisten uit het leven te stappen en hun dochter mee te nemen. Ze kreeg slaappillen, maar werd tijdig wakker, toen het huis zich vulde met rook van een beginnende brand. Ze kon de hulpdiensten alarmeren.

Na zijn vrijlating keerde D.B. terug naar de gezinswoning. Zijn echtgenote had ondertussen een nieuwe relatie en het hoederecht over hun dochter. “Hij voelde zich erg in de steek gelaten. Hij mocht zijn dochter niet meer zien en zijn ex-vrouw was ondertussen zwanger van een ander”, pleitte raadsman Filip De Reuse. Het drugsgebruik was al zes maanden aan de gang, verklaarde beklaagde zelf.

Vijf jaar effectief?

Voor het drugsgebruik wordt een effectieve celstraf van zes maanden gevorderd. De rechter spreekt het vonnis dinsdag uit. Dan valt ook het verdict in het dossier van het vermeden gezinsdrama. Daar hangt beide ouders vijf jaar effectief boven het hoofd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier