Man gooide molotovcocktail naar huis van moeder in Wevelgem

Redactie KW

Op de correctionele rechtbank van Kortrijk is maandag de zaak behandeld van een dertiger die brand probeerde te stichten bij zijn moeder thuis. Hij riskeert drie jaar cel.

Op 18 juli 2015 gooide een 34-jarige man uit Kortrijk een molotovcocktail naar de woning van zijn moeder in Wevelgem. Hij voelde zich in de steek gelaten door zijn moeder en stiefvader. Daarom kocht hij cola en mazout en maakte er een molotovcocktail van. De stiefvader van beklaagde hoorde de knal en kon voorkomen dat het vuur zich verspreidde. Ze sloegen meteen alarm. De dertiger gaf tijdens een verhoor onmiddellijk de feiten toe. De man had gedronken toen hij het huis probeerde in brand te steken.

Wraak

Volgens het openbaar ministerie is de intentie om brand te stichten duidelijk. “Beklaagde wilde wraak nemen”, zei de procureur, die drie jaar cel vordert, waarvan de helft effectief. De andere helft wordt uitgesteld onder strenge voorwaarden. De man liet verstek gaan. Zijn moeder was wel op de zitting aanwezig en stelde zich burgerlijke partij. Ze vroeg geen schadevergoeding, maar wel een contactverbod. Vonnis op 3 juni.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier