Man geïnterneerd voor brandstichting in Oostende

11/04/17 om 15:31 - Bijgewerkt om 15:30

Jürgen B. stichtte brand in het appartement van zijn ex-vriendin, omdat hij vermoedde dat ze een relatie had aangeknoopt met zijn broer.

Man geïnterneerd voor brandstichting in Oostende

Op maandagavond 15 november 2016 trok B. in beschonken toestand naar het appartement van zijn ex-vriendin in de Peter Benoitstraat in Oostende. Zijn broer woonde al enkele dagen in bij de vrouw, waardoor de verdachte vermoedde dat ze een relatie hadden. In het pand in de Peter Benoitstraat stak B. een grote hoeveelheid papier in brand. De slachtoffers moesten door de brandweer geëvacueerd worden en werden met lichte rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. Vier appartementen waren onbewoonbaar door de hevige brand.

De volgende dag werd Jürgen B. opgepakt op verdenking van brandstichting. Aanvankelijk ontkende hij de feiten, maar bij de onderzoeksrechter legde hij toch bekentenissen af. De verdachte was eerder al veroordeeld voor een brandstichting in gelijkaardige omstandigheden. De gerechtspsychiater kwam tot de conclusie dat B. ontoerekeningsvatbaar is. De raadkamer volgde dat standpunt en beval de internering van de Oostendenaar.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!