Man geïdentificeerd die tijdens vrijgezellenfeestje in Brugge vijftiger bewusteloos sloeg

27/06/17 om 15:22 - Bijgewerkt om 15:22

Het gaat om een 41-jarige man uit Wielsbeke. Hij kon mede dankzij de camerabeelden in de Brugse binnenstad gevat worden.

Man geïdentificeerd die tijdens vrijgezellenfeestje in Brugge vijftiger bewusteloos sloeg

De feiten dateren van zaterdag 17 juni en speelden zich af in de Vlamingstraat in het centrum van Brugge. Luc Victoor (54) uit Koekelare had er net gedaan met werken in het huis van zijn zoon. Hij laadde zijn materiaal in toen een groepje dat er een vrijgezellenfeest aan het vieren was hem begon te treiteren. Ze namen zijn materiaal mee en toen Luc hen er op wees, kreeg hij van één van hen na een discussie een slag in het gezicht. Hij viel buiten westen, belandde in het ziekenhuis en was een tijdlang werkonbekwaam. Het groepje vrijgezellen vluchtte weg.

De politie van Brugge stortte zich op de zaak en ook de zoon van Luc zelf ging op onderzoek. Het duurde dan ook niet lang voor er een verdachte kon aangewezen worden. Het gaat om een 41-jarige man uit Wielsbeke. Hij werd al door de politie gecontacteerd, maar of hij al verhoord werd, is nog niet duidelijk. "Over een lopend onderzoek kunnen we sowieso niet communiceren", aldus de woordvoerder van de lokale politie Brugge.

Delen

Ik hoop nu enkel dat hij nog een gepaste straf krijgt

De dader kon mede dankzij de camerabeelden in de Brugse binnenstad geïdentificeerd worden. Die registreerden het groepje namelijk even voordien. Maar ook de zoon van Luc deed een oproep. "Hij hoorde al snel van waar het groepje afkomstig was", zegt hij. "En hij liet het artikel in de krant bij iedereen die hij daar in de streek kende rond gaan. Daar kwam al snel reactie op."

Luc is vooral tevreden dat zijn aanvaller gevat kon worden. "Het was een enorm laffe daad", zegt hij. "Maar ik ben opgelucht dat ze weten wie het gedaan heeft. Ik hoop nu enkel dat hij nog een gepaste straf krijgt. Mij is het niet om het geld te doen. Want alles wat ik meer zou krijgen dan mijn ziekenhuiskosten zal ik aan een goed doel doneren."

Ondertussen is Luc alweer aan het werk. Gisteren was zijn eerste dag. "Maar ik heb nog steeds hoofdpijn", zegt hij. "Ik moest zelfs buiten werken met een zonnebril op."

(TL)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!