Man dringt kantoren van Okra binnen in Kortrijk en bedreigt vrijwilligster (80) met mes

Redactie KW

Francine Verhaeghe (80) beleefde donderdag de schrik van haar leven toen ze in haar bureau van Okra in de Wijngaardstraat in Kortrijk oog in oog stond met een gewapende man.

“Vanwege de hitte had ik de deur van ons kantoor opengezet”, vertelt de 80-jarige vrijwilligster Francine, nog altijd onder de indruk van de feiten. “Toen plots een man ons kantoor binnenwandelde, vroeg ik hem wat hij wilde. Ik was er immers zeker van dat hij het verkeerde bureau was binnengewandeld.”

“Hij keek me aan en haalde een mes tevoorschijn van wel 30 centimeter lang, waarna hij mompelde dat hij geld wilde voor hij terug weg ging”, vervolgt ze. “Even later herhaalde hij dat en voegde er aan toe dat hij me zou doodsteken als hij geen geld kreeg. Op dat ogenblik keek ik mijn collega aan en vroeg hem of hij even naar voor kon komen. Gelukkig slaagde mijn collega er vrij snel in om, zonder zelf gewond te raken, de man met een duw buiten te werken, waarna we onze deur snel hebben dichtgedaan.”

Van zodra de overvaller was buitengewerkt, alarmeerde Francine de politie, die er even later in slaagde de overvaller op te pakken op de hoek van de Veemarkt. Daar was hij opnieuw een winkel binnengedrongen – een uurwerkenhandel – op zoek naar een buit.

(NSK – Foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier