Man dreigt met aanslag bij OCMW van Roeselare

Redactie KW

Wegens dreigementen ten aanzien van het OCMW en de Hulpkas Voor Werkloosheidsuitkeringen (HVW) in Roeselare, moest een veertiger maandag voor de Kortrijkse strafrechter komen.

Op 23 december 2016 schreef K.D. (43) een niet mis te verstane boodschap op een post-it aan zijn stempelbrief voor het HWV. Hij schreef dat hij zijn werkloosheidsuitkering wou tegen oudejaarsavond, “zoniet boem”. De veertiger beweerde dat hij nog “op uw kaak” wilde aanvullen, maar dat zijn balpen leeg was, waardoor dat niet lukte.

Enkele maanden eerder, in april, liep bij het OCMW van Roeselare ook al een dreigboodschap binnen. Daarin was er spraken van een “aanslag, zoals op het vliegveld in Zaventem”. Een dreigement dat K.D. naar eigen zeggen nooit zou waarmaken. “Ik was gewoon kwaad”, zegt de man.

Het Openbaar Ministerie vindt zijn gedrag ongepast. Zeker in deze tijden van terreur is er volgens de procureur een duidelijk signaal mogelijk. Er is 12 maanden effectief en een boete van 600 euro gevorderd. De verdediging hoopt op een werkstraf. Vonnis op 14 juli.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier