Man die zijn ‘droomvrouw’ stalkte en haar vriend bedreigde, moet zich laten behandelen

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 34-jarige man uit Maldegem heeft in de Brugse rechtbank negen maanden voorwaardelijke celstraf gekregen.

De rechter legde de 34-jarige F.V.H. onder meer een contactverbod met het koppel op en verplichtte hem ook om psychiatrische hulp te zoeken. F.V.H. leerde het slachtoffer in 2012 kennen op de Nacht van Sijsele.

De twee hielden vriendschappelijk contact, maar in het hoofd van de man groeide de illusie dat er sprake was van een relatie. Hij overstelpte de vrouw met geschenken en contacteerde haar voortdurend via sms en Facebook. Toen de vrouw uiteindelijk een relatie aanging met iemand uit zijn vriendenkring, sloegen de stoppen helemaal door. “De beklaagde werd ziekelijk jaloers en kweekte een obsessie voor het slachtoffer”, stelde de procureur. “Hij bedreigde ook haar vriend via sms. Toen hij de vrouw op een dag achtervolgde tot aan haar woning, greep de politie in.”

Volgens zijn advocaat Joris Van Maele was F.V.H. vroeger een populaire figuur in Sijsele, maar kwijnde hij volledig weg door zijn onbeantwoorde gevoelens. “Hij viel 40 kilo af en ging oude handtassen verkopen in de Brugse café’s om een nieuwe te kunnen kopen voor haar. Hij beschouwt haar echt als zijn droomvrouw. Nu krijgt hij psychologische hulp en dat helpt alvast.” Aan zijn slachtoffer moet F.V.H. 2.500 euro schadevergoeding betalen.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier