Man die vriendin doodstak, betaalde nadien haar grafsteen

Redactie KW

Op vrijdag 13 maart gaat in het Brugse assisenhof het proces van start tegen Danny Tack (47), die zijn vriendin Suzanne Timmermans om het leven bracht met een mes.

Er zullen 35 getuigen worden opgeroepen. Het drama dateert al van bijna vier jaar geleden en vond plaats in een appartement op de hoek van de Oorlogsinvaliden- en de Westenlaan in Westende. In de nacht van 11 op 12 mei 2011 stak Tack daar zijn vriendin acht keer met een keukenmes na een uit de hand gelopen ruzie.

De Brusselaar belde daarop zelf de hulpdiensten en liet zich gewillig inrekenen. Sindsdien zit hij in voorhechtenis. “Hij is doordrongen van spijt over wat hij deed”, zegt zijn advocate Erica Caluwaerts. “Hij wil zijn verantwoordelijkheid dan ook niet ontlopen. Zo heeft hij de grafsteen van zijn slachtoffer bekostigd.”

Danny Tack moet zich in het assisenhof verantwoorden voor doodslag en riskeert tot dertig jaar cel. De ouders van Suzanne Timmermans stelden zich burgerlijke partij in de zaak. Boudewijn Desmet zal het proces voorzitten. Fien Maddens zal het openbaar ministerie vertegenwoordigen. Op 9 maart wordt de jury samengesteld. Voor het proces wordt een week uitgetrokken.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier