Man die start van Ronde van Vlaanderen verstoorde riskeert tien maanden cel

© BELGA
Redactie KW

Een man uit Oostkamp moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor een incident tijdens de start van de Ronde van Vlaanderen op 3 april vorig jaar op de Brugse Markt.

C.C was die zondagochtend in het gezelschap van twee dames. De drie waren zwaar beschonken en toen een van de dames ter hoogte van de Wollestraat over een dranghekken probeerde te kruipen, greep de politie in. “De renners dreigden in gevaar te komen”, stelde de procureur gisteren in de Brugse rechtbank. “Maar de beklaagde scheen zich dat niet te beseffen en zorgde voor zodanige moeilijkheden dat hij geboeid naar het politiekantoor werd overbracht.”

Volgens de procureur zou C.C. een van de agenten een vuistslag in het gezicht verkocht hebben, maar dat ontkende hij maandag met klem. “Die agent vertoonde geen enkel letsel“, stelde zijn advocaat. “Mijn cliënt weegt 115 kilogram. Mocht hij daadwerkelijk hebben uitgehaald met de vuisten, zou die agent minstens een bloedneus hebben gehad.” De uitspraak volgt op 18 september.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier