Man die kilo’s vis stal om aan daklozen te geven, krijgt effectieve celstraf

Redactie KW

Een 37-jarige man is door de Brugse correctionele rechtbank tot 37 maanden effectieve celstraf veroordeeld voor een reeks inbraken in horecazaken.

Jeroen C. ging in Nieuwpoort aan de haal met ettelijke kilo’s vis en zeevruchten, maar beweert dat hij zijn buit als een soort Robin Hood aan daklozen schonk. De rechter bevestigde de straf die eerder bij verstek was uitgesproken.

De verdachte moest zich verantwoorden voor meer dan tien inbraken in restaurants en andere horecazaken. Bij een wijnhandelaar in Oostduinkerke ging hij aan de haal met 325 flessen drank. Op 22 september 2013 maakte hij het bij groothandel de Mosselcentrale in Nieuwpoort nog een stuk bonter. Jeroen C. stal er onder andere 28 kilogram zalm, 15 kilogram tong, 24 kilogram oesters en 30 kilogram mosselen.

Meester Amélie Van Belleghem merkte op dat bij C. geen sprake was van puur winstbejag. “Hij kan niet tegen onrechtvaardigheid in de samenleving. Daarom heeft hij die verse vis uitgedeeld aan daklozen en kennissen met problemen. Nu beseft hij dat die Robin Hoodinstelling niet werkt.” Meester Van Belleghem vroeg tevergeefs om een mildere bestraffing.

Bij de inbraak in een restaurant op de Zeedijk in Middelkerke was ook de jongere broer van Jeroen C. betrokken. Elisama C. (27) werd bij verstek tot zes maanden cel veroordeeld, maar kreeg op verzet uiteindelijk opschorting van straf.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier